Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Σαλάτα με φύτρες: θρεπτική και αποτοξινωτική

Καλή χρονιά, με χαρά και υγεία !


 Η πολυφαγία -ακόμη και για τους προσεκτικούς- είναι χαρακτηριστικό των γιορτών. Το καλύτερο αντίδοτο: μια θρεπτική και αποτοξινωτική σαλάτα, πολυβιταμινούχα, αλκαλική και νόστιμη. Ετοιμάστε 2-3 ημέρες νωρίτερα τις φύτρες. Έτσι κι αλλιώς καλό είναι να το κάνετε 1-2 φορές την εβδομάδα, ώστε στο ψυγείο σας να υπάρχουν πάντα αυτές οι καταπληκτικές, πάμφθηνες υπερτροφές. Κάθε συστατικό της θα σας δώσει μια πληθώρα βιταμινών, αντιοξειδωτικών και αποτοξινωτικών συστατικών, αρκετή βιταμίνη C και μέταλλα -κυρίως ασβέστιο. Θα τη συνοδέψετε με κράκερς από ψωμί των Εσσαίων, που θα την κάνει ακόμη πιο χορτασική. Απολαύστε την:



Υλικά για τη σαλάτα:
        2 ντομάτες σε κύβους
        1 φλ. Φύτρες αλφάλφα
        1 φλ. Φύτρες mung
        1 πράσινη σαλάτα χοντροκομμένη στο χέρι
        2 κλωνάρια σέλερυ
        3 κόκκινες πιπεριές


Υλικά για το ντρέσινγκ:
        1 ντομάτα
        Χυμός από 1/2 λεμόνι
        1 αβοκάντο
        1 φρέσκο κρεμμυδάκι
        1 κγ ταμάρι

Κράκερς Εσσαίων:

Φυτρώνουμε ½ κιλό σιτάρι για 1-2 ημέρες από τη στιγμή που θα φανεί η φύτρα. Αλέθουμε στο μπλέντερ προσθέτοντας πολύ λίγο νερό ή rejuvelac, σπόρους αγριοκύμινου και λίγο άνθος αλός. Ζυμώνουμε και απλώνουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί σε τετράγωνο πάχους ½ εκατοστού. Κόβουμε σε τετραγωνάκια πλάτους 3 εκ. και ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο για 40΄ ή ξεραίνουμε στον φούρνο στους 50ο για 6-8 ώρες.


Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Χτυπάμε πρώτα στο μπλέντερ τη ντομάτα, προσθέτουμε το αβοκάντο και στη συνέχεια όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε τα υλικά της σαλάτας σε βαθύ μπολ, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να απλωθεί σε όλη τη σαλάτα. Σερβίρουμε με κράκερς Εσσαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου