Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Η συμβολή της Ιπποκρατείου Διατροφής στην αντιμετώπιση του στρες και στη διαφύλαξη της υγείας

Dr.Νικόλαος Λιάπης
Therapy Planet     Αίθ. - 3
 22/11/2015   4:00 μ.μ. - 4:40 μ.μ

Το χρόνιο #στρες, #περιβαλλοντικό, #διατροφικό και #ψυχικό, ανατρέπει την ισορροπημένη λειτουργία του οργανισμού και οδηγεί στην προβληματική δράση του ανοσοποιητικού και στην ενεργοποίηση μιας σειράς μηχανισμών, που ενώ είναι σχεδιασμένοι για να προστατεύουν τον οργανισμό καταλήγουν στο να καταστρέφουν την υγεία.
Οι κυριότεροι #μηχανισμοί #αποδόμησης της υγείας είναι η αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος να αντιμετωπίσει εξωτερικούς εχθρούς, αλλά και η υπερδραστηριοποίησή του εναντίον ίδιων κυττάρων, η δυσβίωση και το σύνδρομο του διαρρέοντος εντέρου, η ανισόρροπη λειτουργία του παγκρέατος και το σύνδρομο κόπωσης των επινεφριδίων, η αναστολή της απόπτωσης και η ενίσχυση των καρκινικών κυτταρικών σχηματισμών.
Η εφαρμογή της #Ιπποκρατείου #Διατροφής αποτοξινώνει τον οργανισμό και αποκαθιστά τις λειτουργίες των ζωτικών θρεπτικών, αποτοξινωτικών και αμυντικών συστημάτων του οργανισμού. Ο οργανισμός σταδιακά απαλλάσσεται από το εσωτερικό στρες, οι λειτουργίες επιστρέφουν στον φυσιολογικό κύκλο τους και η υγεία αποκαθίσταται. Καθαρός και υγιής πλέον ο οργανισμός, αντιδρά πολύ πιο αποτελεσματικά στο εξωτερικό και περιβαλλοντικό στρες, μειώνοντας δραστικά την επίδραση και τις παρενέργειές του.

Είναι σημαντική η #κατανόηση ακριβώς των μηχανισμών μέσω των οποίων επιδρά το στρες στην υγεία, μέσω της στρέβλωσης λειτουργιών που αναπτύχθηκαν για την προστασία του οργανισμού. Η ολιστική θεώρηση της υγείας και η κατανόηση του θεμελιώδους ρόλου που παίζει η διατροφή στην προαγωγή της αποτελούν θεμέλιο λίθο της ανθρώπινης ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου