Μια πολύ ωραία, δροσιστική και σχεδόν ωμοφαγική σούπα. Για αυτούς που αποφεύγουν τη γλουτένη, προσθέστε ψωμί από πατατάλευρο ή αντίστοιχο.
Υλικά
2 μικρά αγγούρια,
1 ½ κιλό ντομάτες,
πιπερές κόκκινες ή πράσινες,
1 φέτα ψωμί ολικής,
3 κουτ. σούπας λεμόνι,
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
6 κουτ. σούπας λάδι,
3 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
κόκκινο πιπέρι,
αλάτι και
μια χούφτα μαϊντανό.
Εκτέλεση:
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα: σκόρδο, μαϊντανό, λάδι, κρεμμύδια αλάτι πιπέρι και προσθέτουμε δυο φλιτζάνια του νερού παγωμένο. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν και γίνουν σάλτσα.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπωλ και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα, τις πιέζουμε ελαφρά να φύγουν οι σπόροι, τις χτυπάμε στο μπλέντερ και τις βάζουμε στο ψυγείο.
- Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε λεπτές ροδέλες.
- Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού και τη διαλύουμε σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατεύουμε τα υλικά λίγο πριν σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου