Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Σούπα γκασπάτσο

Μια πολύ ωραία, δροσιστική και σχεδόν ωμοφαγική σούπα. Για αυτούς που αποφεύγουν τη γλουτένη, προσθέστε ψωμί από πατατάλευρο ή αντίστοιχο.

Υλικά

 2 μικρά αγγούρια,
 1 ½ κιλό ντομάτες,
 πιπερές κόκκινες ή πράσινες,
1 φέτα ψωμί ολικής,
3 κουτ. σούπας λεμόνι,
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
6 κουτ. σούπας λάδι,
3 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
κόκκινο πιπέρι,
αλάτι και
μια χούφτα μαϊντανό.

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε στο μπλέντερ τα: σκόρδο, μαϊντανό, λάδι, κρεμμύδια αλάτι πιπέρι και προσθέτουμε δυο φλιτζάνια του νερού παγωμένο. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν και γίνουν σάλτσα.
  2. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπωλ και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
  3. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα, τις πιέζουμε ελαφρά να φύγουν οι σπόροι, τις χτυπάμε στο μπλέντερ και τις βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε λεπτές ροδέλες.
  5. Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  6. Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού και τη διαλύουμε σε μικρά κομμάτια.
  7. Ανακατεύουμε τα υλικά λίγο πριν σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου