Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Vegan and Living Raw Food: Recipes & Photography

Αναδημοσίευση από το in.gr:
 
Vegan and Living Raw Food: Recipes & Photography Έκδοση: 2011
ISBN: 978-960-320-201-1
Εκδόσεις: Ερμής Εκδοτική
Συγγραφέας: Νίνα Σαββίδη

Ένα διαφορετικό βιβλίο-λεύκωμα για vegan και ωμοφαγική (raw food) διατροφή κυκλοφόρησε πρόσφατα, στα αγγλικά, με μοναδικές φωτογραφίες και συνταγές της Νίνας Σαββίδη.

Το πρωτότυπο αυτό μαγειρικό λεύκωμα αποτελεί έναν περιεκτικό και σύντομο οδηγό στην φιλοσοφία της χορτοφαγίας και της ωμοφαγίας με βάση τη σωστή διαχείριση τροφών φυτικής αποκλειστικά προέλευσης. Κι ενώ στο άκουσμα vegan raw food diet μπορεί κάποιος να σκεφτεί τον περιοριστικό τρόπο διατροφής που αυτή συνεπάγεται, το βιβλίο περιέχει συνταγές, που θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης για την τέχνη της μαγειρικής και της χορτοφαγίας.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε πέντε ενότητες (ροφήματα, ορεκτικά - σαλάτες, σούπες, κύρια πιάτα και επιδόρπια), με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που ενθαρρύνει τον αναγνώστη να φτιάξει τις συγκεκριμένες συνταγές. Κάθε προτεινόμενο έδεσμα εκτός από την φωτογραφική απεικόνισή του, περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για τα συσταστικά και τον τρόπο παρασκευής του.

Παρουσίαση της συγγραφέα

H Νίνα Σαββίδη έχει σπουδάσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, φωτογραφία με έμφαση στη φωτογράφιση και το styling φαγητού, ενώ στην ακαδημαϊκή της μόρφωση περιλαμβάνονται και σπουδές chef ωμοφαγικής διατροφής. Αυτή την περίοδο σπουδάζει yoga, υπό την καθοδήγηση του Sri Dharma Mittra. Το φωτογραφικό λεύκωμα Vegan and Living Raw Food ειναι η πρώτη της εκδοτική προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου