Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Η σκλήρυνση κατά πλάκας


Η  σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) όπως είναι ίσως πιο γνωστή στους μη ειδικούς, είναι η πιο συχνή νόσος του νευρικού συστηματος στους νέους των εύκρατων χωρών της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής,  ενώ σπάνια εμφανίζεται σε πληθυσμούς τροπικών χωρών.  Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από αυτή την ασθένεια. Παρά το ότι δεν έχουμε ακόμη πλήρη εικόνα, φαίνεται πως  η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ΣΣ.
Μια εντυπωσιακή  αλλά παραγνωρισμένη πρακτική αντιμετώπισης της ΣΚΠ είναι αυτή που εφάρμοσε εδώ και πολλά χρόνια ο Γερμανός γιατρός  Dr J. Evers. Σε δημοσίευσή του το 1947,  ο Dr Evers ανέφερε σημαντική βελτίωση σε σχεδόν εξακόσιους ασθενείς με ΣΚΠ μετά από την υποβολή τους σε  μια εντελώς ωμoφαγική διατροφή. Αυτό είναι μάλλον καλό για μια ασθένεια που γενικά θεωρείται ανίατη!   Οι ασθενείς του έπρεπε να φάνε μόνο μη επεξεργασμένα και ως επί το πλείστον μη μαγειρεμένα  τρόφιμα, μια και θεωρούσε ότι η συστηματική σκλήρυνση είναι μια ασθένεια του μεταβολισμού που έχει την αιτία της στην αλλοίωση των τροφίμων.
Μετά από τις αξιόλογες βελτιώσεις που παρατηρήθηκαν στους ασθενείς του με  τη  διατροφική  ωμοφαγική θεραπεία, ο Dr Evers συνέχισε για να ιδρύσει την  πρώτη κλινική στον κόσμο που ειδικεύεται στην ΣΚΠ. Μέχρι  το 1970 είχε περιθάλψει περισσότερα από 10.000 περιστατικά. Η εμπειρία και η επιτυχία του δεν είναι εύκολο να απορριφθούν. Ο Dr Evers έχει γράψει δύο βιβλία: το «The Changed Aspects of Diseases»  και το « Directions For Treatment of Multiple Sclerosis».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου